Home » Recepten » Tom Yam Soep

Recept voor Tom Yam soep van Blue Elephant

Aantal personen

2

Voorbereidingstijd:

5-10 minuten

Bereidingstijd:

10-15 minuten

Lekker als:

Voorgerecht

Tom Yam soep is een pittige lichtzurige soep die is ontwikkeld door de Thaise Koninklijke keuken, als Thaise versie van de Franse Bouillabaisse soep. De Tom Yam pasta is gemaakt van tamarinde, sjalotjes en mix van met zorg geselecteerde Thaise chillies.

Ingrediënten

400 ml water
2 stukjes Blue Elephant gedroogd Citroengras
2 Blue Elephant gedroogde Kaffir Limoenblaadjes
2 Blue Elephant gedroogde Rode Chilis
2 stukjes Blue Elephant Galangal (Thaise gember)
Tom Yam Soep Pasta (ongeveer 35 gram)
12 middelgrote garnalen zonder hoofd (ongeveer 200 gram)
8-10 champignons
1 el Blue Elephant Vissaus
1 el suiker
½ el limoensap (gebruik eventueel een halve verse limoen)

Voorbereiding

1. Was de champignons en snij ze in stukjes.
2. Pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal.

Bereiding

  1. Zet een pan met 400 ml water op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gedroogde kruiden en vervolgens de tom yam pasta toe en breng aan de kook.
  3. Voeg de garnalen en champignons toe.
  4. Breng de soep op smaak met de vissaus (naar smaak) en suiker.
  5. Laat de soep koken tot de garnalen en groenten gaar zijn.
  6. Verwijder de pan van het vuur en voeg het limoensap toe.

Tips van Chef Nooror:

  1. In Thailand zijn er veel variaties op dit gerecht terug te vinden. Wees creatief en experimenteer met de vis, groenten of zure vruchten die jij lekker vindt om je eigen draai aan dit recept te geven. Voeg dit toe in stap 3.
  2. Als je de soep als hoofdgerecht eet kun je er Blue Elephant kokoscrème aan toevoegen om het gerecht te verrijken.
  3. Gebruik je weinig Thaise kruiden in je keuken? Kies dan voor de Tom Yam Maaltijdkit. Hierin zit naast alle benodigde kruiden ook de vissaus en de Tom Yum pasta.