Home » Recepten » Tom Kha Soep

Recept voor Tom Kha soep van Blue Elephant

Aantal personen

3-4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

10-15 minuten

Lekker als:

Voorgerecht

Tom Kha soep is een frisromige soep en de favoriete soep van veel Thai. De Tom Kha pasta is gemaakt van tamarinde, galangal, sjalotjes, citroengras, citroensap, kaffir limoenbladen en chilipasta.

Ingrediënten

300 ml water
400 ml Blue Elephant Kokoscrème
70 gram Tom Kha Soep pasta
2 stukjes Blue Elephant gedroogd Citroengras
2 Blue Elephant gedroogde Kaffir Limoenblaadjes
2 stukjes. Blue Elephant Galangal (Thaise gember)
2 kipfilets (ongeveer 300-350 gram)
8-10 champignons
1 el Blue Elephant Vissaus
1 el suiker
½ el limoensap

Voorbereiding

1. Was de champignons en snij ze in stukjes.
2. Snij de kipfilet in grove blokjes.

Bereiding

1. Zet een pan met 300 ml water op middelhoog vuur.
2. Voeg 400 ml kokoscrème, 70 gram Tom Kha soep pasta en de gedroogde kruiden toe.
3. Doe vervolgens de kip en champignons er bij.
4. Breng de soep op smaak met de vissaus (naar smaak) en suiker.
5. Laat de soep koken tot de kip en groenten gaar zijn.
6. Verwijder de pan van het vuur en voeg het limoensap toe.

Tips van Chef Nooror:

1. Serveer met een beetje verse koriander.
2. Gebruik stukjes kip met huid en bot voor een meer hartigere soep.
3. Gebruik een mix van champignons en paddenstoelen voor een vleesvrije variant.