Home » Recepten » Thaise Viskoekjes (Tod Man Pla)

Recept voor Thaise Viskoekjes (Tod Man Pla)

Aantal personen

3-4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

15 minuten

Lekker als:

voor- of bijgerecht

Viskoekjes zijn de Thaise versie van visburgers, en smaken een beetje pittig en lekker fris. Lekker als voor- of bijgerecht.

Ingrediënten

200 gr witvis (bijvoorbeeld kabeljauw)
4 gr Blue Elephant gedroogde Kaffir Limoenblaadjes (een potje)
35 gr Blue Elephant Rode Curry Pasta
2 eieren
1 el Blue Elephant Vissaus
1 tl suiker
20 gr maizena
3-5 el King rijstolie (of een andere olie met een hoog rookpunt), of eventueel frituurolie.

Voorbereiding

1. Snij of breek de Blue Elephant gedroogde Kaffir Limoenblaadjes in kleine stukjes en dompel deze onder in water.
2. Maal de vis fijn in de keukenmachine (of hak de vis fijn in kleine stukjes)
3. Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit.

Bereiding

1. Meng de rode curry pasta met het ei-geel, de vissaus, de suiker en maizena.
2. Voeg de vis en de kaffir limoenblaadjes toe en meng dit tot een gladde pasta.
3. Maak kleine balletjes van de vispasta en vorm hiervan platte rondjes met een diameter van ongeveer 5 cm en een dikte van ongeveer 1 cm.
4. Doe de rijstolie in een pan en bak de viskoekjes hierin. Keer om zodra ze goudbruin zijn en bak ook de andere kant.
5. Laat de viskoekjes even uitlekken op een bord met wat keukenpapier.

Serveer de viskoekjes met de Blue Elephant Chili Saus.

Tips van Chef Nooror:

1. Verdeel een beetje olie op een bord, en leg de viskoekjes hier op. Op deze manier kleven ze niet samen.
2. Maak ook eens viskoekjes met fijn vermaalde garnalen.
3. Voeg wat limoen of citroensap toe aan je chili saus voor een extra frisse dipsaus. Het is ook lekker om een beetje verse selderij door je dipsaus te vermengen.