Home » Recepten » Thaise Rijstnoedel Wafels

Recept voor Thaise Rijstnoedel Wafels

Aantal personen:

4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

15-20 minuten

Lekker als:

hartige snack

Wafel koning Desmond Gerritse heeft deze hartige wafel bedacht met de Blue Elephant Green Curry Paste. Wij zijn fan van dit fusion gerecht en vinden deze Thaise rijstnoedel wafel lekker als hartige snack of als bijgerecht.

Ingrediënten

125 gr rijstnoedels
100 gr kippendijen
1 el Blue Elephant Green Curry Paste 
3 eieren
200 gr rijstbloem (of patentbloem)
10 gr peterselie
10 gr munt
10 gr koriander
80 gr kokosmelk

Voorbereiding

1. Bereid de rijstnoedels volgens de instructies, laat ze goed uitlekken en zet de rijstnoedels apart. 
2. Snij de kippendijen in kleine stukjes. Fruit de Blue Elephant Groene Curry Pasta aan in een koekenpan en bak de stukjes kippendij mee totdat deze gaar is. Zet ook dit apart. 

Bereiding


1. Klop de eieren los in een beslagkom.
2. Meng de kokosmelk met de geklopte eieren.
3. Voeg de rijstbloem geleidelijk to en meng dit goed, zodat een glad en egaal beslag ontstaat.
4. Scheur de verse kruiden in kleine stukjes en meng dit samen met de kip en rijstnoedels gelijkmatig door het beslag.
5. Bak de wafels in een wafelijzer op middelhoge temperatuur.

 

 

Tips van Desmond:

Serveer met (zelfgemaakte) sriracha saus en garneer met wat verse kruiden.