Home » Recepten » Thaise Massaman Curry

Recept voor Massaman curry van Blue Elephant

Aantal personen

3-4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

25 minuten

Lekker als:

Diner

Massaman is de meest milde curry van Blue Elephant. Deze wordt gemaakt door rode curry pasta de vermengen met tamarinde en kruiden met een zoete en frisse ondertoon (kardemom, kaneel, kruidnagel, koriander, komijnzaad). Voeg je groenten naar keuze toe aan dit recept.

Ingrediënten

2 el King rijstolie (of een andere olie met een hoog rookpunt)
200 gr lam
1 grote aardappel of zoete aardappel
70 gr Massaman Curry Pasta
400 ml Blue Elephant Kokosnootcrème
1 el rijstazijn
100 ml water
1 el Blue Elephant Vissaus
½ el suiker
1 handje cashewnoten

Voorbereiding

1. Schil de (zoete) aardappel en snij hem in stukken. Was en snij ook andere groenten naar keuze.
2. Snij de lam in grove stukken.

Bereiding

1. Zet een wok op middelhoog vuur en doe 1 el. rijstolie erin.
2. Bak de lam totdat de buitenkant gaar is en voeg vervolgens de (zoete) aardappel toe. Laat dit even bakken en zet dit vervolgens apart.
3. Doe 1 el. rijstolie in de wok (nog steeds op middelhoog vuur) en voeg de massaman curry pasta toe. Roerbak deze totdat de geur vrijkomt.
4. Voeg de helft van de kokoscrème toe en breng aan de kook.
5. Meng de rest van de kokoscrème er bij zodra het mengsel een beetje is ingedikt en verlaag vervolgens het vuur.
6. Doe vervolgens de aardappel, lam in de wok en voeg de rijstazijn en de vissaus toe. Voeg eventueel extra groente naar keuze toe.
7. Voeg het water toe, en vervolgens de asperges en de garnalen.
8. Meng de suiker, kaneel en cashewnoten door de curry heen en laat de curry 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.

Serveer deze curry met Blue Elephant Jasmijn Rijst, Blue Elephant Biologische Zwarte Rijst of de Blue Elephant Rijst Noedels.

Tips van Chef Nooror:

1. Ook erg lekker met (restjes) stoofvlees in plaats van lam.
2. Voeg eventueel ongezouten geroosterde pindastukjes toe. Doe dit op het einde, en haal de curry dan meteen van de warmtebron.
3. Liever een variant zonder vlees? Gebruik dan zoete groenten, zoals zoete aardappel, baby maiskolfjes en wortel.