Home » Recepten » Thaise Groene Curry

Recept voor groene curry van Blue Elephant

Aantal personen

3-4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

15-20 minuten

Lekker als:

Diner

Groene curry is de meest scherpe curry. De pittigheid komt van verse groene chilipepers, die het gerecht ook haar groene kleur geven.

Ingrediënten

2 el King rijstolie (of een andere olie met een hoog rookpunt)
70 gr Blue Elephant Groene Curry Pasta
400 ml Blue Elephant Kokosnootcrème
100 ml water
2 kipfilets (ongeveer 300-350 gram)
4 Thaise baby aubergines (eventueel vervangen voor 4 baby aubergines)
2 Blue Elephant gedroogde Kaffir Limoenblaadjes
2 Blue Elephant gedroogde Rode Chilis
2 Blue Elephant gedroogde Thaise Basilicumblaadjes
½ el Blue Elephant Vissaus
½ el suiker

Voorbereiding

  1. Was de Thaise baby aubergines en snij ze in grove stukken
  2. Snij de kipfilet in grove blokjes

Bereiding

  1. Zet een wok op middelhoog vuur en doe de rijstolie erin.
  2. Voeg de groene curry pasta toe en roerbak deze totdat de geur vrijkomt. Verlaag vervolgens het vuur.
  3. Voeg de helft van de kokoscrème toe en breng aan de kook.
  4. Meng de rest van de kokoscrème en het water erbij zodra het mengsel een beetje is ingedikt.
  5. Doe vervolgens de kip, groenten en de kruiden er bij. Laat de curry sudderen op een laag vuurtje.
  6. Voeg de vissaus en suiker toe naar smaak.
  7. Laat de curry door sudderen totdat de kip en groenten gaar zijn.

Serveer deze curry met Blue Elephant Jasmijn Rijst, Blue Elephant Biologische Zwarte Rijst of de Blue Elephant Rijst Noedels.

 

Tips van Chef Nooror:

  1. Voeg voor een minder pittige curry slechts 50 gram van de curry pasta toe. Nog steeds te pittig? Voeg dan wat extra kokoscrème of water toe. Denk eraan om dan ook wat extra kruiden toe te voegen zodat het gerecht mooi in balans blijft.
  2. Wees voorzichtig met het toevoegen van de vissaus, de curry pasta is al vrij zout van zichzelf.
  3. Vervang de kip ook eens door gesneden ossenhaas.