Home » Recepten » Thaise Gele Curry

Recept voor gele curry van Blue Elephant

Aantal personen

3-4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

15-20 minuten

Lekker als:

Diner

Deze heerlijk ruikende curry wordt gemaakt van geel curry poeder, vermengd met rode curry pasta. Dit recept volgt de traditie en gebruikt daarom garnalen, maar ook vis, vlees of tofu is lekker met deze curry.

Ingrediënten

2 el King rijstolie (of een andere olie met een hoog rookpunt)
70 gr Blue Elephant Gele Curry Pasta
400 ml Blue Elephant Kokosnootcrème
1 grote aardappel
1 ui
6-8 cherry tomaatjes
100 ml water
6 groene asperges
12 grote garnalen zonder hoofd (ongeveer 200 gram)
1 el Blue Elephant Vissaus
½ el suiker

Voorbereiding

1. Schil de aardappel en snij hem in stukken. Snij de ui. Was de asperges en de cherry tomaatjes en snij deze door midden.
2. Pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal.

Bereiding

1. Zet een wok op middelhoog vuur en doe de rijstolie erin.
2. Voeg de gele curry pasta toe en roerbak deze totdat de geur vrijkomt. Verlaag vervolgens het vuur.
3. Voeg de helft van de kokoscrème toe en breng aan de kook.
4. Meng de rest van de kokoscrème er bij zodra het mengsel een beetje is ingedikt.
5. Doe vervolgens de aardappel, ui en tomaten er bij.
6. Voeg het water toe, en vervolgens de asperges en de garnalen. Laat de curry sudderen op een laag vuurtje.
7. Voeg de vissaus en suiker toe.
8. Laat de curry door sudderen totdat de garnalen en de groenten gaar zijn.

Tips van Chef Nooror:

1. Deze curry is ook erg lekker met kip en een beetje fruit (bijvoorbeeld 120 gram ananasblokjes).
2. Vervang de garnalen door vis tofu (verkrijgbaar in de Aziatische winkel) voor een vleesloze variant.
3. Voeg geen suiker toe wanneer je fruit uit blik gebruikt, dit is al erg zoet van zichzelf.