Home » Recepten » Thaise Basilicum Wokgerecht (Phad Kra Pow)

Recept voor Thaise Basilicum Wokgerecht (Phad Kra Pow) van Blue Elephant

Aantal personen

3-4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

25 minuten

Lekker als:

Diner

Dit aromatische gerecht met Thaise Basilicum geeft een Thaise twist aan je gehakt. Traditioneel wordt deze pasta bereid met varkensgehakt en boontjes, maar in dit recept gebruiken we kip.

Ingrediënten

2 el King rijstolie (of een andere olie met een hoog rookpunt)
70 gr Thaise Basilicum roerbak mix
280 gram kipgehakt
50-100 ml water
½ el suiker
½ el Blue Elephant Vissaus
1 kleine ui
5 baby maiskolfjes
2 rode chili pepers
200 gr kouseband (of sperziebonen)

Voorbereiding

1. Ontdoe de rode chili pepers van de zaden en zaadlijsten en snij in kleine stukken
2. Snij de ui, baby maiskolfjes en kouseband of sperziebonen in grote stukken.

Bereiding

1. Zet een wok op middelhoog vuur en doe de rijstolie erin.
2. Voeg de Thaise basilicum pasta toe en roerbak deze totdat de geur vrijkomt.
3. Meng het gehakt met de pasta en bak dit rul.
4. Voeg het water, de suiker en de vissaus toe.
5. Doe de groenten erbij en meng dit goed. Laat dit doorbakken totdat de groenten de gewenste garing hebben.

Serveer met de Blue Elephant Jasmijn Rijst.

Tips van Chef Nooror:

1. Voeg op het laatst, na het toevoegen van de groenten, verse groene peper toe.
2. Frituur kort wat verse Thaise basilicum en decoreer je gerecht hiermee. De knapperige gefrituurde Thaise basilicum geeft je gerecht een extra dimensie.
3. Vervang het kippengehakt eens voor wat anders, bijvoorbeeld voor varkensgehakt of vegetarisch gehakt.