Home » Recepten » Gewokte groenten (bijgerecht)

Recept voor Gewokte groenten

Aantal personen

2

Voorbereidingstijd:

5 minuten

Bereidingstijd:

10-15 minuten

Lekker als:

Bijgerecht

Gezond, gemakkelijk en lekker, gewokte groenten zijn dit allemaal. Met dit recept geef je een lekkere Thaise smaak aan je bijgerecht.

Ingrediënten

2 el King rijstolie (of een andere olie met een hoog rookpunt)
2 teentjes knoflook
100 gr gemixte groenten (oosterse roerbakgroenten of verse groente naar keuze)
50 gr gemixte paddenstoelen
½ ui
50 ml water (of ongezoute bouillon)
1 el Blue Elephant Oestersaus
1 el Blue Elephant Lichte Soya Saus
1 el suiker
½ tl gemalen witte peper
1 bosje koriander
1 lente ui

Voorbereiding

1. Pers de knoflook met een knoflookpers, of snij de teentjes heel klein.
2. Snij de halve ui en de gemixte paddenstoelen (en eventueel de verse groenten) in grove stukken.
3. Snij de koriander en lente ui in kleine stukjes

Bereiding

1. Zet een wok op middelhoog vuur en doe 2 ml rijstolie er in. Bak de geperste knoflook aan.
2. Voeg de gemixte groenten, de paddenstoelenmix en de ui toe. Roer goed door en laat even doorbakken.
3. Doe de Blue Elephant Oestersaus, de Blue Elephant Lichte Soya Saus, de suiker en het water bij de groenten. Meng dit en laat dit even door sudderen.
4. Voeg de koriander en de lente ui toe, bak even door, en voeg ten slotte de witte peper toe.

Tips van Chef Nooror:

1. Hou je niet van koriander? Vervang deze dan door een bosje selderij.
2. Serveer met een beetje chili poeder voor een lekker pittige smaak.
3. Kies voor wortel, babymais en snijbonen in je groenten mix, of gebruik groenten die over zijn van gisteren.