Home » Recepten » Blue Elephant Gele Curry Lasagne

Recept voor Gele Curry Lasagne

Aantal personen

4

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

15-20 minuten

Lekker als:

hoofdgerecht

Executive Chef Sathit (Joe) heeft deze lekker pittige Thaise Lasagne ontwikkeld. Ook lekker met een van onze andere curry pasta’s!

Ingrediënten

Voor de kokos-bechamelsaus:
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml kokosmelk
70 gr Blue Elephant Gele Curry Pasta
1 tl kurkuma
Blue Elephant Sojasaus (naar smaak)

Voor de groentevulling:
30 gr boter (of 3-5 el King rijstolie (of een andere olie met een hoog rookpunt)
200 gr black fungus paddenstoelen
200 gr shiitake paddenstoelen
200 gr enoki paddenstoelen
1 teentje knoflook
2-3 korianderwortels
1 st citroengras
1 tl curry madras poeder
Zwarte peper (naar smaak)
Blue Elephant Sojasaus (naar smaak)
1 el gehakte bieslook of lente ui

1 pakje (verse) lasagne vellen

Voorbereiding

1. Maak een Thaise Bouquet Garni door de korianderwortel, knoflook en het citroengras in een vijzel te pletten. 
2. Snij de paddenstoelen op brunoise wijze (in kleine dobbelstenen) en de bieslook in stukjes.

Bereiding

De kokos-bechamelsaus:
1. Laat de boter/olie op laag vuur smelten in een pan en bak de bloem aan. Voeg de kurkuma en gele curry pasta toe en maak een roux.
2. Haal de pan van het vuur en voeg geleidelijk de kokosmelk toe terwijl je blijft roeren.
3. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus zachtjes koken. Breng op smaak met wat sojasaus. Laat de kokos-bechamelsaus afkoelen.

De groentevulling:
1. Laat de boter/olie op laag vuur smelten in een pan. Bak de Thaise Bouquet Garni (uit de vijzel) aan en laat even sudderen.
2. Voeg de paddenstoelen aan het mengsel toe en breng op smaak met curry madras poeder, peper, soja saus en wat bieslook.

Bouw de lasagne op. Begin met een laag kokos-bechamelsaus, dan  een laag pasta, een laag paddenstoelenmix, enz. Eindig met een laag kokos-bechamelsaus en garneer met wat kaas.

Bak de lasagne voor 20 min in de oven op 180-190 graden (als je gedroogde lasagne vellen gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking).

 

Tips van Chef Sathit (Joe):

1. Je kunt deze lasagne ook maken met een mix van andere paddenstoelen, of eventueel champignons.
2. Trek in een meer pittige lasagne? Vervang de Gele Curry Pasta dan eens voor Rode Curry Pasta. Probeer ook het recept van Bo eens.
3. Deze lasagne is het lekkerst met verse lasagne vellen. Kies je toch voor gedoogde lasagne vellen? Laat de sauzen dan wat minder lang koken, zodat ze niet te gaar worden door de langere baktijd in de oven.