Over Blue Elephant

Pure Thaise smaakbeleving

Blue Elephant is dé autoriteit op het gebied van de Thaise keuken. De producten worden geproduceerd in Thailand van de beste lokale ingrediënten. Blue Elephant staat bekend vanwege de kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en pure authentieke Thaise smaak. Met Blue Elephant creëer je gemakkelijk en snel de smaken van Bangkok bij jou thuis, met gezonde producten van de hoogste kwaliteit. Blue Elephant blijft trouw aan de traditionele gebruiken van de Thaise keuken en maakt deze toepasbaar voor de moderne consument. De naam Blue Elephant verwijst naar zijn oorsprong. Blauw komt van de kleur van de Thaise vlag, en de olifant is natuurlijk het nationale dier van Thailand.

Authentieke Thaise ingrediënten

Master Chef Nooror Somany Steppe heeft Blue Elephant ontwikkeld en draagt er zorg aan dat de authenticiteit van het merk wordt gewaarborgd. Niet alleen de smaak is authentiek Thais, ook alle ingrediënten worden in Thailand geproduceerd. Chef Nooror heeft de authentieke en pure Thaise smaken naar de rest van de wereld gebracht. In 1980 heeft zij een Blue Elephant (L’Eléphant Bleu) restaurant in Brussel geopend. Hiervoor had zij uiteraard Thaise ingrediënten van de hoogste kwaliteit nodig. Om een constante bevoorrading van kwalitatief hoogwaardige authentieke Thaise ingrediënten te waarborgen heeft Chef Nooror in 1984 een handelskantoor geopend. Dit handelskantoor, Blue Elephant Bangkok, is verantwoordelijk voor de distributie van verse producten van lokale Thaise boeren en markten.

Thaise culinaire ambassadeur

Inmiddels zijn er acht Blue Elephant restaurants geopend in zeven landen. Blue Elephant staat bij food lovers van over de hele wereld bekend om zijn hoge kwaliteit en de authentieke Thaise smaak. Inmiddels heeft Blue Elephant ook kookscholen geopend, waar je zelf de authentieke Thaise recepten kunt leren van de chef’s van de Blue Elephant restaurants. Om de authentieke Thaise keuken nog dichterbij te brengen is Blue Elephant in 2006 gestart met de productie van curry pasta’s. Curry pasta’s vormen namelijk de basis waar de rest van het gerecht op wordt gebouwd. Later zijn er steeds meer Thaise ingrediënten aan het aanbod toegevoegd, Chef Nooror is blijven vernieuwen. Deze producten zijn volgens traditionele recepten ontwikkeld door Chef Nooror en worden in Thailand gemaakt van ingrediënten van hoge kwaliteit. Er worden geen smaakversterkers of conserveringsmiddelen gebruikt, zodat je ook thuis kunt genieten van een pure smaakbeleving van de Thaise keuken zoals deze bedoeld is.