Meet the chef

Founder & Master Chef Nooror

Master Chef Nooror Somany Steppe komt uit een multicultureel gezin uit de Thaise provincie Chachoengsao. Haar vader zat in de rundvleeshandel en haar moeder was bekend om haar lekkere curry pasta’s die ze in de regio verkocht. Haar zus was de eigenaar van een klein restaurant. Opgroeiend in deze omgeving, leerde Chef Nooror om lekkere en authentieke Thaise gerechten te bereiden.

Eerste restaurant

In 1970 bezocht Chef Nooror haar broer in Brussel, die daar Hotel Management studeerde. Hij heeft haar overgehaald om in Brussel te blijven en dezelfde studie te volgen. Ook heeft haar broer Chef Nooror voorgesteld aan zijn baas, Karl Steppe, destijds de eigenaar van een antiekwinkel. Zij trouwen en aangemoedigd door hun vrienden Chai Wayno en Somboon Insusri openen zij in 1980 hun eerste restaurant: L’Eléphant Bleu.

Authentieke Thaise gerechten

Chef Nooror staat bekend om haar authentieke Thaise gerechten, sauzen en curry pasta’s. Door haar reizen en restaurants in andere landen is zij in aanraking gekomen met veel verschillende keukens, waardoor zij zich laat beïnvloeden. Vooral de Franse en de Indiase keuken spelen een belangrijke rol in haar innovatieve gerechten en presentaties. Deze producten kom je in de restaurants tegen als “Our Chef’s Creations”.

Onderscheidingen

Zowel Blue Elephant als Chef Nooror hebben diverse prestigieuze prijzen gewonnen. Blue Elephant is in 2003 door de Thaise regering gekozen om te gebruiken in haar campagne om de Thaise keuken de beste keuken ter wereld te maken en heeft sindsdien diverse prijzen gewonnen. Sinds 2011 verzorgt Blue Elephant ook de maaltijden op een aantal vluchten van onder andere Thai International Airways, Bangkok Airways en Hong Kong Airlines.

Inspiratie

Chef Nooror reist veel om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten om zo nieuwe Thaise gerechten te kunnen ontwikkelen met lokale producten en ingrediënten. Als een van de meest succesvolle vrouwelijke Thaise chef-koks zet zij zich tevens in voor andere vrouwelijke chefs.